I mrtvi mogu da glasaju

Ovih dana jedino o čemu slušamo jeste korona virus. Ono što smo do sada čuli jeste da su u najvećoj opasnosti oni koji imaju preko sedamdeset godina i osobe koje boluju od hroničnih oboljenja ili imaju slab imunitet.

Kažu da mlade osobe nisu u velikoj meri u životnoj opasnosti, ali šta ćemo sa mladima koji su hronični bolesnici ili im je imunitet poljuljan? Počinje sezona alergija kada je većini građana imunitet ugrožen. Samoizolacija za osobe koje su zaražene nikako ne može biti dovoljna. Većina porodica u Srbiji živi sa više članova i u najvećoj meri imamo porodice koje žive sa starijim osobama ili bolesnim ljudima. Ukoliko smo u samoizolaciji logično je da ćemo doći u kontakt sa nasim ukućanima, ako ne direktno indirektno svakako hoćemo.

Iz dosadašnjih poruka koje nam šalju vlasti jedino što mogu da zaključim jeste da ne treba da brinemo, nećemo mi umreti, ako i dođe do toga da neko umre to će biti ovi što su se “naživeli”.

Htela bih da pitam, ne samo one koji su na vlasti, već i sve ostale koji ovako misle, da li su svesni da se radi o nečijim članovima porodice, o nekome koga volite i ko je u velikoj meri učestvovao u vašem odrastanju? Ne treba da brinemo samo da li ćemo se mi zaraziti, već kolike su mogućnosti da nekoga drugog zarazimo. Da li starije osobe manje vrede? Na naše izbore izlaze većinom penzioneri, ali kod nas i mrtvi mogu da glasaju, pa pretpostavljam da se zato vlast ne brine.

SANJA MITROVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Close
Social profiles