Stručnjaci

Jučerašnji dan nije bio mnogo bolji od onog prekjučerašnjeg. Ministri su se pokazali u svom punom sjaju. Koji li je gori i bezobrazniji: Lončar ili Šarčević?

Jedan nas ubeđuje da treba verovati struci kojoj ne veruju ni gospoda Kinezi koji su došli u Srbiju da nam pomognu, a drugi bi da kažnjava direktore čačanskih škola koji su otkazali nastavu zbog korona virusa, dok je isto učinio i njegov “Ruđer Bošković”.

Ništa više nismo mogli da očekujemo od ministra čije je umetničko ime “Doktor Smrt”, ali od struke na koju se konstantno poziva, ipak jesmo. Ljudi koji su sedeli pored njega, sinoć su pokazali da su im prljavi lični interesi ispred zdravlja nacije za koju bi trebalo da rade. Mada i to je naivno, ko još radi u interesu građana Srbije? Predsednik se ne računa, njemu jedan radni dan traje 48 sati bez spavanja. On je van svake konkurencije.

Dakle, Smrt nas je ubeđivao da ćemo ostati živi i da ne treba paničiti. U isto vreme ministar koji je poznat po svojim prostačkim manirima – jedan jedini, neponovljivi Mladen Šarčević još jednom nam je pokazao zašto je već duže vreme najomraženiji ministar u Vladi. Gospodin nikako da shvati da on mora da odgovara građanima i da ministarstvo prosvete nije njegova privatna škola. Ne mogu direktori škola odgovarati jer nisu poslušali njega, sina božijeg. Ti direktori su u tom trenutku radili u interesu svojih učenika, kao i njihovi roditelji koji ih nisu pustili tog dana u školu.

Ono što je juče bilo upadljivo upravo je ta nonšalantnost naših cenjenih ministara. Svesni su da je sve više mladih zaraženo, a i dalje nas obmanjuju da je sve u redu. Ubeđuju nas da treba da čekamo. Šta? Koga? Da neko, ne daj bože, umre?

Glavna pitanja koja se sama postavljaju nakon ovih nedelju dana otkako se korona odomaćila u Srbiji glase: Kako vas nije sramota? Zašto se toliko plašite da izgovorite istinu, koliko god ona bila strašna?

Antibakterijska sredstva i dalje ne pomažu kad su u pitanju ovakvi stručnjaci. Ne znam, možda da pokušamo sa maskama?

Pavle Kosić, student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i glavni i odgovorni urednik portala glasrazuma.rs

FOTO: N1

 

 

Close
Social profiles