Kratka poruka koju bi trebalo da poslušate (VIDEO)

Čovek, kao jedino svesno biće, često smetne sa uma da na ovom svetu postoji nešto važnije od njega, što mu nije ni podređeno ni nadređeno, već čemu on sam pripada – priroda.

Izgubili smo se u beskrajnom svetu svojih ambicija i u težnji da napredujemo. Ovaj napredak stavljamo na prvo mesto i nije bitno koliko šuma, reka, mora i živog sveta moramo da žrtvujemo kako bismo ga postigli. Nije bitno, jer smatramo kako nam je sve to podređeno i kako ništa nema toliku važnost kao čovek.

Ma koliko puta nam priroda poslala znak da nešto nije u redu, on biva ignorisan. Ma koliko puta i sami ljudi apelovali da se urazumimo i da uvidimo koliko smo sitni u poređenju sa onim što uništavamo i dalje se nastavlja sa tim uništavanjem, a oni koji ukazuju na njega neretko bivaju ismevani.

Sve veće prirodne katastrofe i odumiranje Zemlje koje je prouzrokovao sam čovek nam nikako ne pomažu da shvatimo da se moramo promeniti. Nismo shvatali ni kada su gorela „pluća Zemlje“, a hoćemo li sada, kada gore naša? Čovečanstvo je dobilo šamar u lice i umesto da kukamo, vreme je da konačno shvatimo poruku.

JOVANA JEVREMOVIĆ

FOTO: TRACK INSIGHT

Close
Social profiles