Roksić heroj: Srbija je na Euru 2020!

Gotova je drama i sada je već poznato, Srbija kao prvoplasirana ekipa grupe A je direktno obezbedila učešće na Euru!

Utakmice koje su igrane 9. marta u kojima su naši momci pokazali da poseduju i više nego dovoljan kvalitet za učešće na Euru su bile samo mali deo onoga što naša ekipa zapravo poseduje.

Veče je otvori duel između Srbije i Engleske, u prvom meču 9. marta je bilo 3:2 za našu ekipu. Na našoj strani je igrao Stefan Slavković, poznatiji kao Kepapfc koji nastupa za esport ekipu Nanta. Prva utakmica je bila jako zanimljiva i tvrda, rezultat je bio 1:1, dok je u drugoj utakmici Kepa odneo pobedu od čak 5:1 i ukupnim rezultatom 6:2, naš tim je odneo jako bitnu pobedu. Kepa je uspeo da slomi otpor Engleza u poslednjih 35minuta i tako je došao do zaslužene pobede.

Nakon Engleske, naša ekipa je išla na megdan i najvećem favoritu naše grupe, Španiji, međutim zbog problema s internetom Španaca meč se odložio za 22h.

U 19h naša ekipa je igrala protiv Letonije, ovoga puta na našoj strani je nastupao Marko Roksić, popularni Roksa, koji kao i Kepa brani boje ekipe Nanta. Roksa je u meč ušao ofanzivno i u prvih 45 minuta je osigurao rezultat od 3:0 pa je igru priveo mirnom kraju i konačni rezultat nakon prvog susreta je bio 1:5, dok je u drugoj uz veoma opuštenu igru osigurao pobedu od 4:2. Ukupno 9:3 u ovom meču za ekipu Srbije, moćni Roksa!

Usledila je pauza od 1h a onda i meč koji su navijači putem Youtube ispratili kao da se radi o nečemu većem od same igre, Srbija protiv Albanije. Prvi je ’na teren’ izašao Kepa i iznenađujuće loše je odigrao, Albanija je slavila 3:1. Dok u drugom meču za nas je nastupao naš kapiten, Roksić. Od početka kao protiv Letonije je krenuo silno, imperativ je pobeda koja bi nam donela mirnu situacija pred meč sa Špancima.

Roksa je uspeo da nadigra Albanca i pobedi 6:2, što ukupno daje rezultat 7:5 i nova 3 boda za našu ekipu.
Sve oči su bile uprte u odlučujući meč protiv Španije, naša ekipa sa perfektnim učinkom protiv favorita. Srbiji je odgovarao čak i bod u ovom meču za prvo mesto, dok je Španija morala da dobije.

Roksa je uzeo stvar u svoje ruke i u prvom meču je odigrao 1:1. Revanš je doneo pregršt uzbuđenja, Roksa je poveo 1:0 ali je Španac izjednačio sredinom drugog poluvremenu iskoristivši grešku Rokse. Poslednjih 20ak minuta, Roksa je izbegavao napadanje, samo je čuvao vreme. Ovakva taktika ga je mogla koštati skupo jer je napravio grešku u odbrani u 90om minutu, međutim, Dmitrović je odbranio udarac iz blizine. Konačan rezultat 2:2 i naša reprzentacija je uspela da ode na završni turnir Eura2020! Dok će Španci morati da potraže sreću kroz nova doigravanja.

Bez sumnje, iako nismo imali sreće sa žrebom i dobili smo ’grupu smrti’, Kepa i Roksa su dokazali da možemo računati na ovu ekipu u budućnosti i da možemo postaviti ime Srbija na mape širom Esport sveta.

Marko Roksić
Randjel Mikić
Filip Panić
Stefan Slavković

Svaka vam čast!

STEFAN LAZAREVIĆ

Social profiles