Hladno pivo i Online friends poručuju: “I ovo će proći”

U ovim tmurnim danima koji sa sobom nose neprestano loše vesti, bend Hladno Pivo, zajedno sa velikim brojem muzičara iz regiona, donosi dašak optimizma svojom novom pesmom- “Ovo će proći”.

Osim što podseća da nema te nesreće koja je trajna, pesma se tekstom osvrće i na ono što možemo izvući iz čitave situacije: “nikad više neću k’o prije bahato uzimati sreću zdravo za gotovo”.  Ovaj inspirativan tekst i muziku pisao je Mile Kekin, a tehnički vrlo izazovan projekat na daljinu, sa brojnim gostima u pesmi, završio je producent Denis Mujadžić Denyken.

Pri zemljotersu u Hrvatskoj  centar Zagreba, u kojem živi Mile, najviše je stradao, a kako je to Mile Kekin doživeo, objašnjava:

„Još u pidžami čekamo. U autu žena, klinci i ja. Nemam pojma šta čekamo. Možda da režiser vikne da je scena snimljena. Na radiju govore da ne idemo napolje zbog korone, ali da izađemo iz kuća zbog zemljotresa. Susednoj zgradi se urušio krov. Srećom, niko nije stradao. Komšije stoje zbunjeni i promrzli na hladnoći, pada sitni sneg. Žena mi kaže da krenem bilo kuda, samo da krenem. Vozimo nadrealni slalom smrskanom Ilicom. Krivudajući među ruševinama pitam se šta je sledeće nakon pandemije i zemljotresa. Hoće li se iza Medvednice pojaviti Godzilla da nas sve razbaca k’o lego kockice?

Noć pre napisao sam pesmu o ovoj neukusnoj šali od vremena u kojem živimo. Tad me morila samo korona. Refren mi ne izlazi iz glave.

Vraćamo se u napukli stan. Pred ženom glumim statičara u stilu: “Maco, nije to ništa što se ne može zakrpiti “, ali me predobro poznaje. Zovem prijatelje Barbaru i Juricu Toth, koji nam nude svoju praznu kućicu na selu za korištenje, dok ne vidimo kakvo je stvarno stanje sa statikom zgrade. Navrat nanos trpamo prnje u gepek i krećemo.

Tamo na selu se bacam na dovršavanje te nove pesme. Gitara mi nije stala u auto, ali sam srećom poneo laptop i mikrofon pa snimam po prvi put samog sebe. Urlam toliko glasno da klinci imaju problema pratiti nastavu na trećem.

Fali mi nešto. Ne! Fali mi neko. Fale mi ljudi. Fali mi puno glasova da me uvere da je taj refren istinit”.

Pesma se završava stihovima Ramba Amadeusa: “S majkom prirodom u harmoniji biti, to svak’ mora temeljno da nauči, jer ako nastavimo po starom, priroda će još gore da nas opauči…”

U snimanju pesme Hladno pivo je imalo podršku momaka iz Dubioze Kolektiv, Saše Antića iz TBF-a, a pevali su Ivanka Mazurkijević, Remi (Elemental), Amira Medunjanin, Shamso 69 (Brkovi), Saša Antić (TBF), Soki (Elvis Jackson), Mrle (Let 3), Rambo Amadeus, Suba ( Hladno Pivo), Gibonni, Edo Maajka ,Dino Šaran (Letu Štuke), Vojko V, Branko Golubović (Goblini), Almir Hasanbegović (Dubioza Kolektiv), Adis Zvekić (Dubioza Kolektiv), Zoran Šprajc, Irena Kljajić.

JOVANA JEVREMOVIĆ

FOTO: JUTARNJI LIST

Close
Social profiles