NFL – Draft i kapitalna pojačanja

Ova 2020. godina osim pandemije koja je zatvorila ceo svet ostaće upamćena po mnogo čemu, kao bomba je odjeknula vest da će Tom Brejdi nakon punih 20 godina napustiti redove Nju Ingland Petriorsa. Legenda i simbol lojalnosti, najbolji kvoterbek u istoriji NFLa, prešao je u redove Tampa Bej Bakanirsa.

Tampa Bej Bakanirsi su prethodnu 2019. godinu završili sa ne tako sjajnim učinkom, sedam pobeda i devet poraza su bili dovolji samo za 11. mesto u svojoj konferenciji. Međutim, vlasnici ove franšise, porodica Glejzer koja je takođe vlasnik i fudbalskog kluba Mančester Junajteda, je pokazala da se ne šali te su potpisali iskusnog 41-godišnjeg kvoterbeka na dve godine.

Možda se ovo može okaraterisati kao iznenađenja, ali ono što se desilo pre nekoliko dana… To se ne može opisati rečima.

Jedan od najboljih Tajt endova u istoriji NFL-a, čovek koji je igrao i osvojio sa Nju Ingland Petriotsima čak tri Superboula (Tom Brejdi je osvojio šest), potpisuje ugovor sa, pogodite kim? Upravo, Tampa Bej Bakanirsima!

Reč je o Robertu „Gronk“ Gronkovskom, jedan od najboljih u istoriji, 2010 je potpisao ugovor s Nju Inglandom gde je igrao do 2018. Njegove brojke koje ga prate kroz karijere su neverovatne, bile bi još bolje da ga brojne povrede nisu omele u tome. 2018. godine je ’okačio kopačke o klin’ i rekao zbogom fudbalu. Okušao se čak i u WWE-u.

Ali, Tampa Bej Bakanirsi su za njega dali 2 pika, pika 4 i 7 runde i tako su privoleli Gronka da se vrati iz penzije i da se pridruži svom prijatelju, Tomu Brejdiju.

Jutros u ranim jutarnjim časovima, 24. aprila, mogli smo gledati i prvu rundu ovogodišnjeg NFL drafta. Kao prvi pik je izabran, prema očekivanjima brojnih svetskih medija, Džo Barou od strane Sinsinati Bengalsa. Džo igra na poziciji kvoterbeka i proglašen je najboljim koledž igračem 2019. godine, u januaru se okitio i titulom nacionalnog šampiona sa svojim LSU. Nakon njega su birani Čejs Jang, od strane Vašington Redskinsa i Džef Okuda, od strane Detroit Lajonsa, obojica su sa Ohajo Stejta. Zanimljivo da je i mladi Džo prvobitno bio tamo, a onda je prešao na LSU.

Čejs Jang igra na poziciji ’Difensiv end’ (DE), dok Okuda igra na poziciji ’korner beka’ (CB).

Večeras su na programu nove runde drafta, prva pozicija se predviđa Ksevijeru Mekiniju, koji je prema rečima ESPN analitičara, najveći talenat na poziciji ’sejfti’ u ovoj generaciji.

Opširnije o ovom draftu i izboru igrača će biti nakon završetka svih rundi kada ćemo imati uvid u sve izbore. 

STEFAN LAZAREVIĆ

Close
Social profiles