SAD: Predizborna kampanja se zahuktava

I dok se Entoni Fauči svakodnevno pojavljuje u svim američkim medijima kako bi odgovorio na pitanja Amerikanaca uplašenih zbog širenja virusa korona, predizborna kampanja nije suspendovana. Predsednik Tramp tu kampanju vodi na redovnim konferencijama za novinare zbog čega je često na meti kritičara. Ali nije jedini.

Mediji koji podržavaju kandidata Demokratske partije Džoa Bajdena, aktivno su se uključili u njegovu kampanju. Ne samo to, već su ostali gluvi na optužbu Tare Rid, bivše članice tima senatora, da ju je Bajden seksualno zlostavljao pre 27 godina. I pored toga što je Intercept objavio snimak iz emisije Larija Kinga koji je bio uklonjen, a na kom se može čuti majka Tare Rid koja je 1993. godine gostima postavila pitanje vezano za seksualno zlostavljanje koje je njena ćerka doživela, novinari se ne usuđuju da zatraže komentar od Bajdena. Skoro svi podržavaoci njegove kandidature su ispitivani o tom slučaju. Čak je i Nensi Pelosi za CNN morala da se pravda kako ona podržava pokret #MeToo, ali da je Bajden autentičan čovek od integriteta. Samu optužbu ni u jednom trenutku nije prokomentarisala.

Ove godine nas očekuju još uzbudljiviji izbori od onih iz 2016. kada je Tramp pobedio Hilari Klinton (koja je takođe podržala Bajdena). Geopolitički rat suverenista i globalista je sve vidljiviji, upravo zbog toga što se na čelu najveće globalističke sile na svetu nalazi suverenista Donald Tramp. U pitanju je čovek koji je otkazao finansiranje Svetske zdravstvene organizacije čime je lupio šamar mnogim pripadnicima duboke države koja uz pomoć mejnstrim medija već četiri godine bezuspešno pokušava da ga skloni sa funkcije.

Razlog zbog kog su ta duboka država i mnogi pripadnici establišmenta u nekoj vrsti panike je sve izvesnija opcija da će Tramp osvojiti i drugi predsednički mandat. Od tog drugog mandata kada će on imati još odrešenije ruke, strahuju mnogi u Americi, ali i veliki broj država širom sveta.

PAVLE KOSIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Social profiles