Njujork Tajms: Ispitati optužbe Tare Rid

Njujork tajms u redakcijskom komentaru zahteva da se ispitaju optužbe Tare Rid, bivše zaposlene kod Džoa Bajdena u vreme dok je bio senator.

Naime, Rid je optužila predsedničkog kandidata Demokratske partije da ju je 1993. godine u praznom hodniku pribio uza zid, podigao suknju i prstima penetrirao u nju.

U tekstu piše da je Njujork tajms i prošle godine zahtevao ozbiljnu istragu povodom optužbi na račun Breta Kavane, koji je tada bio nominovan za poziciju u Vrhovnom sudu Sjedinjenih Država. Redakcija u ovom slučaju traži da Demokratski nacionalni komitet uz punu saradnju Bajdenovog tima obavi temeljnu istragu.

Džo Bajden je 2012. godine sva dokumenta iz vremena kad je bio senator predao Univerzitetu u Delaveru, ali ona su zapačaćena dok on ne ode u penziju. List zahteva da se ta dokumenta otpečate, kako bi se proverilo da li postoji žalba za seksualno uznemiravanje koju je Rid podnela 1993.

„Istragu treba da sprovede nepristrasno, apolitično telo koje će sastaviti Demokratski nacionalni komitet, kako bi poverenje bilo što je moguće veće“, piše između ostalog u komentaru.

S obzirom da se Bajden kandiduje za tako bitnu funkciju, redakcija zaključuje da američki građani zaslužuju da makar veruju da su Bajden i Demokratska partija uradili sve što je u njihovoj moći da istina izađe na videlo.

IZVOR: GLAS RAZUMA

FOTO: SHUTTERSTOCK

Social profiles