Svetski mediji bruje o devojci iz Kosovske Mitrovice

Met Gala, modni spektakl, koji svake godine u Metropolitan muzeju umetnosti u Njujorku okuplja veliki broj poznatih ličnosti iz svih sfera javnog života, otkazan je zbog pandemije virusa korona.

Bili Porter (Billy Porter) čuveni pozorišni izvođač, pevač i glumac došao je na ideju da, s obzirom na okolnosti i nemogućnost održavanja čuvenog Met Gala spektakla, osmisli izazov #metgalachallenge.

Cilj je da brojni fanovi na jedinstven i kreativan način u kućnim uslovima pokušaju da što bolje “iskopiraju” odevne kombinacije najvećih svetskih zvezda sa brojnih događaja kojima su prisustvovali. Pobednik takmičenja dobiće medijski prostor u čuvenom modnom magazinu “Vogue”.

Dve nedelje pre nego što je saznala za ovaj “izazov”, Sanja Nestorović iz Kosovske Mitrovice, koja već devet godina živi i radi u Njujorku, došla je na ideju da dane koje provodi kod kuće ispuni kreativnim sadržajima. Ona je kreacije svetskih zvezda pravila od svega što joj je u tom trenutku bilo dostupno: plastične kese za smeće, aluminijumska folija, stare novine…

Nakon što je saznala da je pomenuti “izazov” uveliko u toku, odlučila je da svoje kreacije postavi na svoj profil na Instagramu. Odjek koji je izazvala nije očekivala.

O njenim kreativnim zdanjima pisali su popularni portali poput CNN-a, PEOPLE-a, PAGE 6, NY Post-a i mnogih drugih. Kontaktirali su je i poznati producenti iznoseći brojne pohvale na račun njene dosetljivosti i kreativnosti.

Sanja ističe da je njoj jedini cilj bio da boravak kod kuće u vreme pandemije učini zabavnim, a svoje prijatelje inspiriše na brojne sadržaje koje mogu raditi kod kuće i skrenuti misli sa aktuelne situacije.

ANDRIJA LAZAREVIĆ

FOTO: INSTAGRAM/SANJA NESTOROVIĆ

Close
Social profiles