Đilas: Neću učestvovati na izborima

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da njegova partija neće učestvovati na narednim izborima i da je to definitivna odluka. Kako navodi, on je uveren da će i ostale članice Saveza za Srbiju ostati pri ideji bojkota, te da su predstojeći izbori poslednji koji će biti organizovani na način da odgovaraju aktuelnom režimu.

Gostujući u emisiji „Među nama“ na Novoj S, Đilas je naveo da bojkot nije genijalno rešenje za sve probleme, ali da rešenje nije ni ulazak u parlament.

“Jedno pitanje koje se postavlja jeste hoćete li da menjate ovaj sistem ili nećete. Kakvi izbori, kad ljudi ne mogu da dobiju informaciju za šta se mi zalažemo i kad nas na medijima ‘pljuju’ sve vreme. Ja treba da idem na izbore kako bi nas desetoro dobilo poslanička mesta i da bih se tukao u parlamentu. Neću da uđem u Skupštinu gde me neko vređa. Stranka koju vodim, a mislim i ceo SzS, neće u tome učestvovati “, rekao je Đilas, napominjući da to nije mala žrtva, ali da će opozicija pronaći način kako da se bori.

“Ići ćemo po Srbiji, bojktovaćemo izbore. Ovde u politici je problem što se podrazumeva da lažete. Ja ću ovde da ostavim svoj potpis da neću učestvovati na predstojećim izborima”, rekao je on.

IZVOR: INSAJDER

FOTO: N1