Uhapšena direktorka doma za stare u Negotinu

Direktorka Doma za stara lica u Negotinu Branka P. je uhapšena zbog sumnje da nije preduzela propisane i potrebne mere za sprečavanje širenja koronavirusa u svojoj ustanovi, objavio je RTS. Koronavirusom je zaraženo 49 osoba iz doma „Radost“ u Negotinu, a šest korisnika usluga je preminulo.

Osumnjičena direktorka doma za stare takođe je bila zaražena koronavirusom i do juče je bila na lečenju, zbog čega nije ranije uhapšena.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Negotinu, protiv direktorke kao odgovornog lica doneta je naredba o sprovođenju istrage zbog krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi.

Kontrolnim testovima na zaposlenima i korisnicima Doma za stare „Radost“ u Negotinu, potvrđeno je da je 49 osoba zaraženo koronavirusom, od kojih je 37 smešteno u kovid bolnicu u Sokobanji, četiri su u kovid bolnici u Niškoj banji i sedam u KC Niš, izjavio je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i šef Kriznog štaba za vanredne situacije.

Zaključno sa 17. majem u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 164 korisnika i 38 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

IZVOR: RTS

FOTO: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ