„Dan D“ za Srbiju i Hrvatsku

Juče je startovala završnica Evropskog prvenstva u Esportu, tačnije u igrici Pro Evolušn Soker(PES-u). Na završnici su, pored Srbije, učešće obezbedili i Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska. Balkanske zemlje su imale polovičan učinak, BiH se oprostila od takmičenja posle dve utakmice, dok su Crna Gora i Hrvatska u međusobnom duelu odlučivale o prolazu. Momci iz Hrvatske su bili bolji.

Srbija je takmičenje startovala protiv Turske veoma ubedljivo, Kepa (Stefan Slavković) je u prvoj utakmici pobedio igrača iz Turske sa ubedljivih 4:0, a moglo je biti i mnogo ubedljivije. U drugoj utakmici, naš kapiten, Roksa (Marko Roksić) je u meč ušao veoma opušteno što je igrač Turske iskoristio i poveo odmah na početku 1:0. Roksa se kasnije uozbiljio i poveo 2:1, kao i Kepa mogao je mnogo ubedljivije dobiti ali i ovo je bilo dovoljno. Ukupnim rezultatom 6:1 je savladana Turska.

U drugoj utakmici za prolaz grupe dočekao nas je meč protiv Italije, koja je bila bolja od Danske. Prvi za našu selekciju je ponovo igrao Kepa, nakon prvog poluvremena vodio je 2:0 i komentatori zvaničnog kanala Uefee su tada po prvi put rekli da je Srbija jedan od ozbiljnih pretendenata za ovaj trofej. A onda šok… Italijan u drugom poluvremenu preokreće rezultat i pobeđuje 2:3.

Drugi meč je igrao Roksa koji je uspeo da odigra samo 3:3… Italijani su dobili 5:6 i time obezbedili prolaz u ¼, dok su nas poslali na novi megdan protiv Turske.

Kepa je startovao i videlo se da neće biti lako, porazom od 2:3 je dodatno zakomplikovao situaciju i sve je ponovo bilo na Roksiću. Roksa je brzo poveo 1:0, što bi značilo da ćemo morati da igramo i treću odlučujuću utakmicu, međutim 10 minuta pre kraja utakmice Roksa je preko Mitrovića došao do 2:0 i imao je rezultat koji nas vodi dalje. Turska je imala dve sjajne šanse, ali golman naše reprezentacije je bio na visini zadatka. Pobedom 4:3, prošli smo u ¼ i obezbedili smo novi duel protiv Španije s kojom smo bili u grupi tokom kvalifikacije gde smo zabeležili pobedu i remi.

Utakmica između Španije i Srbije je na programu od 12.15.

Hrvati su imali još više muka u odlučujućem meču protiv Crne Gore, nakon prve utakmice je bilo 2:2 a onda su na scenu nastupili Dzaner18 za Hrvate i ArtiePG za Crnogorce. Nakon tvrde utakmice i rezultata 0:0, usledili su penali gde smo videli kanonadu promašaja.

Reprezentativac Crnegore je imao čak tri „meč lopte“ koje nije uspeo da iskoristi, a Džaner je svoju prvu iskoristio i odveo svoju zemlju u naredni krug takmičenja

Hrvatska će svoju četvrtfinalnu utakmicu igrati protiv Francuske od 14.45.

Nakon četvrtfinalnih utakmica, na programu će biti polufinala a potom i veliko finale. Čeka nas jako napet dan.

STEFAN LAZAREVIĆ 

FOTO: FSS

Close
Social profiles