PES: Srbija je u polufinalu!

Nakon prve dve utakmice četvrtfinala, imamo i prvi polufinalni par ovog tunira! Na megdan će izaći dve komšijske zemlje, Srbija i Rumunija će se boriti za finale Evropskog prvenstva.

U prvoj utakmici četvrtfinala, ogromni favorit Nizozemska je igrala protiv Rumunije koja je pukom srećom došla dovde.
Prvu utakmicu su igrali E_C_O’neil, igrač Mančester Junajteda i jedan od najboljih svetskih PES igrača protiv Paneasa iz Rumunije. Iako je O’Neil bio mnogo bolji, Paneas je stigao do vođstva ali je koncentracija popustila u finišu meča te je Nizozemska s brza dva gola stigla do preokreta i vođstva od 1:0.

U drugoj utakmici INDOMINATORTV je igrao protiv NGU_Urma43. Dominator je vodio čak 2:0 pa potom i 4:2, sve je imao u svojim rukama. Urma je mirnom igrom u završnici prvo došao do izjednačenja a onda u produžetku i do pobede od 4:5 te je svojoj ekipi doneo ’majstoricu’.

Treća, odlučujuća utakmica, a isti rivali Dominator protiv Urme, ovoga puta Rumun je pokazao zavidnu veštinu i slavio je u duelu 2:3 te tako svojoj zemlji doneo polufinale! Još jedno ogromno iznenađenje Rumuna.

Druga utakmica na programu je bila poslastica, jedna od najboljih svetskih ekipa, Španija je igrala protiv Srbije.
U prvom meču za Srbiju je igrao Roksaczv22 dok je za Španiju nastupao JoseSG93. Veoma ujednačena utakmica, Španija je povela kiksom Rokse, ubrzo je došlo izjednačenje. Ponovo je Jose poveo, a Roksa još jednom izjednačio. Rezultat je bio 2:2 i nakon penala Španija odnosi pobedu, jednostavno Roksa nije imao sreće u ovom meču.

Druga utakmica ovog meča je bio duel između Kepe i Mestrea. Kepa je tokom cele utakmice dominirao i neprekidno napadao ali lopta nije htela u gol. Tek polovinom prvog produžetka Kepa je slomio otpor protivnika i postigao gol zlata vredan! Srbija je pobedila 1:0 te tako obezbedila odlučujuću utakmicu.

U trećoj utakmici Roksa je igrao za Srbiju, dok je Mestre ponovo branio Španiju. Ovoga puta Roksa je igrao mnogo bolje i vodio je čak 3 puta tokom meča, ali Mestre je sva tri puta stizao do poravnanja. Na kraju meč je otišao u produžetke pa potom i penale. Ovoga puta se Roksi vratilo za prethodni poraz i uspeo je da savlada Mestrea te tako pošalje našu reprezentaciju u polufinale i megdan s Rumunijom!

Na redu su preostali mečevi četvrtfinala, prvo je na programu meč između Italije i Izraela a nešto kasnije će njihove utakmice igrati Francuska i Hrvatska.

Sve čestitke našim momcima i takođe puno sreće Hrvatima u njihovom meču, uskoro opširnije.

STEFAN LAZAREVIĆ 

FOTO: TWITTER 

Close
Social profiles