Zašto je Jurić već danima glavna meta Informera?

Tema političara pedofila je ponovo aktuelizovana nakon što su se 31. maja u TV gostovanju sukobili osnivač fondacije “Tijana Jurić” i državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković.

Tada je glavna vest bila skandalozno pitanje državne sekretarke upućeno Igoru Juriću: “A gde ste vi bili tada?” (kada je njegova ćerka Tijana ubijena). Nekoliko dana kasnije, Jurića je tužilaštvo pozvalo na razgovor.

“Sve papire, fotografije i dokaze koje sam imao o političaru pedofilu dao sam tužilaštvu”, tada je rekao za Blic, ali iz tužilaštva je ubrzo stigla izjava da identitet počinioca nije otkriven.

Od tog trenutka do danas, Igor Jurić se našao na svakoj naslovnoj strani dnevnog lista Informer. Neki od naslova su bili: “Juriću, koga se plašiš?”, “Ko ti preti, Igore?”, “Juriću, reci ko je taj”…

Tema je uskoro postao, ne toliko političar pedofil, koliko sam Igor Jurić na kog se Informer obrušio i počeo da prebacuje odgovornost: “Ako Jurić ne kaže sve što zna, političar pedofil će nastaviti da siluje decu”.

Na sutrašnoj naslovnici, pomenuti tabloid optužuje Jurića da je “najstrašnije ispljuvao Informer i Dragana J. Vučićevića”.

Da li onda Informer radi u interesu javnosti zahtevajući odgovor na pitanje ko je političar koji siluje malo dete ili se ipak radi o neprihvatljivom zastrašivanju čoveka koji je zbog lične tragedije ušao u rat sa pedofilijom i uopšte zlostavljanjem dece? Pre će biti da je ovo drugo.

I posle medijima nije jasno zašto Igor Jurić ćuti? Upravo zbog toga što država u kojoj živimo nije bezbedna. Porodica žrtve ćuti zato što se plaši jer vidi da ne bi imala čak ni podršku medija. Igor Jurić ne otkriva ime pedofila jer se plaši za svoju, ali i za tuđe porodice. Postavlja se pitanje: Čega se Informer plaši?

Ili bolje reći: Koga?

PAVLE KOSIĆ

FOTO: N1

Close
Social profiles