Dačić: Imaćemo više poslanika nego ranije, o nastavku saradnje odlučiće SNS

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je ta stranka zadovoljna rezultatima izbora, a da će SNS odlučiti o tome da li će biti nastavljena saradnja sa socijalistima. „Ovo su specifični uslovi i situacija. Da su neki drugačiji uslovi, teško da bih bio zadovoljan sa 11 posto, ali imajući u vidu da su sve druge partije propale, a mi jedini opstali, to ipak govori o postojanosti naše partije i koalicije“, kazao je Dačić.

Dačić je na konferenciji za novinare posle zatvaranja biračkih mesta rekao da je veoma važno da su „izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi“, kao i da je „bojkot izbora propao“ i pokazao „da nema nikakvog smisla“.

„A veoma je važno za Srbiju da je zadržala političku stabilnost kada je reč o našim nacionalnim interesima. Biće više od 11 posto glasova za SPS, ja sam postavio kao cilj da ne bude manje od prošlih izbora. Ovo su bili specifični uslovi i situacije…Da su neki drugačiji uslovi, teško da bih bio zadovoljan sa 11 posto, ali imajući u vidu da su sve druge partije propale, a mi jedini opstali, to ipak govori o postojanosti naše partije i koalicije“, kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, napravljene su reforme u stranci i u Skupštini Srbije sedeće, kako je rekao, mladi ljudi.

Kada je reč o državnoj politici, lider SPS-a kaže da će nastaviti da radi u „interesu državnih i nacionalnih ciljeva“.

„Kao što sam se i do sada trudio da radim na zaštiti naših državnih interesa, želim da kažem da smo spremni za nastavak saradnje sa SNS, jer je politička stabilnost jedna od važnih preduslova za to koliko će Srbija biti jaka. Nije nam stranački interes na prvom mestu. Ako je državni interes da se ta koalicija nastavi, mi smo spremni“, odgovorio je Dačić o tome da li će nastviti saradnju sa SNS.

N1: Koliko ste glasova dobili?“

„Izborna komisija je prebrojala oko četiri posto glasova, ali mislim da ćemo mi imati 350.000 do 370.000 glasova“

N1: Znači manje nego na prošlim izborima?

„Ja sam govorio o poslaničkim mandatima i procentima, ne o broju glasova. Nama je bio cilj rezultat da ne padnemo, da ne bude da je narod negativno ocenio naš rad. Osvojili smo više nego što smo imali prošli put“, kazao je Dačić.

Kako je rekao, na SNS-u je odluka o tome da li će nastaviti zajedničku saradnju.

„Ja sam rekao, mi smo ponosni za sve što smo uradili za Srbiju s Vučićem, ali je na njima da donesu odluku da li ćemo dalje ići s njima“, rekao je Dačić.

IZVOR: N1

FOTO: N1