Savez za Srbiju više ne postoji?

Opozicioni blok Savez za Srbiju više ne postoji, saznaje Danas od izvora iz tog bloka.

Kako je rečeno, Savez je sinoć održao poslednji sastanak na kojem je dogovoren prestanak postojanja ove grupacije opozicionih stranaka koje su bojkotovale izbore.

Izvori Danasa kažu da su ovo ostalim predstavnicima stranka koje su činile Savez predložili Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Navodno, obojica su rekla da je Savez dostigao svoj maksimum te da svaka članica treba sada samostalno da se razvija.

Protiv ovoga bili su Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga i Zoran Lutovac, predsednik DS, dok se Boško Obradović, lider Dveri, dvoumio, kažu naši izvori.

Prema saznanjima Danasa, raspad SZS biće maskiran time što će se “praviti” novi opozicioni blok koji bi mogao da se zove Srpska bojkot opozicija kojoj bi se pridružili  manji pokreti.

Đilas: Lažna vest o gašenju SZS, predložio sam novi, širi opozicioni front

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Dijlas objavio je da će članicama Saveza za Srbiju (SzS) na sastanku u sredu predložiti da se zajedno sa ostalim strankama koje su učestvovale u bojkotu izbora ujedine i da formiraju novu političku opciju – Srpsku opoziciju.

Đilas je povodom pisanja lista Danas o “gašenju” SzS-a na Tviteru objavio da je članicama predložio formiranje Srpske opozicije, da je ta ideja dobila podršku i da su se dogovorili da na sastanku u sredu bude izneta pred članice takozvane “bojkot opozicije”.

On je ocenio “lažnom” vest o “gašenju” Saveza za Srbiju, i naveo da je od svog povratka u politiku posvećen ideji ujedinjenja opozicije i da je to jedinstvo danas potrebnije nego ikada pre.

Đilas je rekao da je članicama SzS-a predložio da u novi politički front, Srpska opozicija, bude formiran zajedno sa drugim političkim organizacijama koje su bojkotovale izbore, i to onima koje funkcionišu na nacionalnom, ali i na regionalnom i lokalnom nivou.

“Samo široki front svih koji su iskreno posvećeni borbi protiv autoritarne vlasti može dovesti do promena u Srbiji”, poručio je Đilas.

Komentarišući pisanje Danasa, Đilas je rekao da “ne odgovara istini” da je SzS ugašen, kao i da je to učinjeno na njeg ov predlog.

IZVOR: DANAS, BETA

FOTO: BETA/MILAN OBRADOVIĆ

Close
Social profiles