Protest ispred Skupštine Srbije, šesti dan zaredom

Na platou ispred Skupštine Srbije okupljaju se demonstranti kojih je sada nekoliko stotina, javljaju reporteri N1, koji navode da građani još pristižu.

Kako navode, iza Skupštine nalazi se policija, desetak konjanika i oko 40 policajaca. Kako javlja reporterka N1, atmosfera je mirna i građani prilaze da dodirnu konje i razgovaraju sa policijom.

Primetni su policajci i u Pionirskom parku i kod Gradske skupštine.

Na samom ulazu u Skupštinu prisutna je samo policija u civilu.

Građani duvaju u pištaljke, a kod same ograde je tek nekolicina demonstranata, mlađih ljudi. Reporteri javljaju da su došli i predstavnici Saveza za Srbiju, njih dvadesetak, predvođeni liderom stranke Slobode i pravde Draganom Đilasom.

Kako javlja reporterka N1, u neposrednoj blizini parlamenta primetne se posledice nereda prethodnih noći – razbijeni trotoar, iskrivljena ograda, natpisi na pločama “Ostavka”…

Tanjug / Tara Radovanović
Policija je zatvorila saobraćaj na tom potezu Bulevara Kralja Aleksandra, s obzirom na to da se građani okupljaju i na ulici.

Skupovi su najavljeni i u Nišu, Čačku i još nekoliko gradova, dok su gradjani Novog Sada za danas najavili dolazak za glavni grad Srbije.

Prethodno je danas SzS održao konferenciju za novinare. Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kazao je nešto ranije da su, kako je naveo, “parapolicijske strukture”, koje su “bez legitimacija hapsili demonstrante” prethodnih dana, bliski sa bivšom državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijanom Hrkalović.

Jučerašnji protesti su bili mirniji i protekli su gotovo bez incidenata, osim u Beogradu gde je na kraju došlo do sukoba sa policijom. Tom prilikom je uhapšeno 42 osobe, osumnjičenih da su učestvovali u neredima i napadima na novinare, a kamere su zabeležile da su na kraju protesta gradjane privodili i sakupljali i u holu parlamenta.

IZVOR: BETA, N1

FOTO: N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles