MUP: Policajci trpeli nasilje na ulicama, reagovali tek kad im je ugrožen život

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić izjavio je da je posao policijskih službenika da osiguraju bezbednost građana, da zaštite imovinu i obezbede poštovanje zakona, kao i da taj posao obavljaju časno, pošteno i profesionalno.

“Mi smo ti koji su u prethodnim danima na protestima trpeli nasilje. Nisu policajci napali okupljene, već su intervenisali i to tek kada su im životi bili ugroženi. Intervenisali tako da su omogućili da se oni, koji nisu učestvovali u nasilju, mogu udaljiti. Hapsili smo one koji su uništavali imovinu naše zemlje, linčovali policajce i ugrožavali bezbednost i okupljenih na protestu”, navodi se u pisanoj izjavi.

View this post on Instagram

Brutalnosti nema kraja…

A post shared by glasrazuma.rs (@glasrazuma_rs) on

Stanić je dodao da “čak i onima koji pribegavaju nasilju” želi da poruči da “na svako vaše psovanje majki, mi vašim majkama želimo dobro zdravlje i sreću”.

“Na vaš patriotizam izražen u pevanju rodoljubivih pesama, poručujemo vam – mi smo živote za Srbiju dali. Na svaku našu polomljenu nogu, razbijenu glavu, prolivenu krv i modricu, mi žalimo zbog vaših povreda. Na svaki vaš napad na nas kamenicama, molotovljevim koktelima, bakljama, flašama i svim što vam dođe pod ruku, mi smo spremni i na odgovornost zbog naše primene sile, ukoliko je ima. Mi ni vas nikada nećemo mrzeti”, zaključio je načelnik Policijske uprave za grad Beograd.

IZVOR: N1

FOTO: REUTERS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles