Naprednjaci na lokalu prete i ucenjuju članove SPS-a?

Predsednik opštine Surdulica i potpredsednik SPS-a Novica Tončev u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo je da su socijalisti na državnom nivou uvek dobro sarađivali sa SNS-om i predsednikom te stranke Aleksandrom Vučićem, dok na lokalnom nivou naprednjaci, kako navodi u saopštenju, vode nekorektnu borbu, prete i ucenjuju članove i simpatizere SPS-a.

Ranije danas medijima je dostavljen audio snimak, sa sednice skupštine opštine, na kojem se čuje kako on preti blokadom autoputa Beograd-Skoplje kod Surdulice, ako još neko od direktora iz SPS bude smenjen, i poručuje da je Surdulica jedina „slobodna opština”.

Tončev u saopštenju posle toga ističe da su socijalisti prvi osudili nasilne demonstracije i pokušaj upada u Narodnu skupštinu.

On istovremeno optužuje lokalne naprednjake sa Draganom Stevanovićem na čelu da su tokom predizborne kampanje pretili i zastrašivali građane isključivanjem struje, hapšenjima aktivista SPS-a, ucenama, otpuštanjima.

„Za vreme trajanja završnih ispita otpušten je i direktor škole, a mnogi drugi rukovodioci dobili su najave i rešenja o otkazima budući da su članovi ili simpatizeri SPS-a”, tvrdi Tončev, kao i da je pred samu konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Surdulica bilo skandaloznih pokušaja da se novcem pridobiju odbornici SPS-a.

Prema njegovim rečima, Surdulica je jedina opština gde socijalisti samostalno, već 12 godina, uspešno vode opštinu.

„Mi u SNS-u i predsedniku Vučiću vidimo partnere sa kojima ćemo nastaviti da radimo u interesu naše zemlje i naših građana”, naveo je Tončev i izražava „žaljenje” što neki naprednjaci na lokalu ruše ugled svoje stranke, prenosi Tanjug.

IZVOR: POLITIKA

FOTO: PRINTSCREEN 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles