Održan protest ispred Centralnog zatvora, zatraženo puštanje na slobodu uhapšenih

Ispred Centralnog zatvora u Beogradu danas su se okupili građani, ali i pristalice Demokratske stranke i drugih opozicionih partija i organizacija, protestujući zbog hapšenja ljudi na demonstracijama u proteklih šest dana.

Lider DS Zoran Lutovac je izjavio da traži hitno oslobođenje onih koji su, kako je naveo, “nezakonito uhapšeni, pretučeni, a neki i po hitnom postupku osuđeni”.

Prisutnima se, između ostalih, obratio i akademik Dušan Teodorović koji je rekao da je Srbija postala zemlja jednog čoveka.

“Ovaj režim se brutalno obračunao sa mladošću Srbije. Pozivam policiju i žandarmeriju da se pridržavaju pravilnika”, rekao je između ostalog Teodorović.

Ivana Jelić iz združene akcije “Krov nad glavom” zatražila je da se oslobodi troje njihovih aktivista, ali i svi ostali.

Zatražena je i smena direktora policije Vladimira Rebića, kao i odgovornost svih onih koji su, kako kažu, učestvovali u hapšenju, ali i presuđivanju.

Najavili su da će se i sutra okupiti.

Skupu su prisustvovali i lider Dveri Boško Obradović i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kome su pojedini okupljeni uzvikivali uvrede.

IZVOR: N1

FOTO: N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles