Građani Barselone pozvani da ne napuštaju domove

Skoro četiri miliona građana Barselone pozvano je danas da ostanu u svojim domovima kako bi sprečili dalje širenje korona virusa i izbegli ponovni karantin.

Drugi grad po veličini u Španiji i jedan od omiljenih za strane turiste, poslednjih dana beleži povećan broj zaraženih korona virusom.

Lokalne vlasti su zbog toga pozvale građane Barselone i okoline da izlaze napolje samo ako je to neophodno i da ostanu u svojim domovima. Vlasti, koje ne mogu da uvedu restriktivnije mere, navele su da je to preporuka i „poslednja prilika” da se obuzda dalje širenje korona virusa.

Španija, u kojoj je umrlo više od 28.400 ljudi, uvela je polovinom marta jedan od najstrožih karantina.

Lokalne vlasti u Barseloni su pozvale i na zatvaranje bioskopa, pozorišta, diskoteka i zabranile su skupove sa više od deset osoba, kao i posete staračkim domovima.

Predvideno je da te mere traju dve nedelje, a treba da ih ratifikuje sudija kako bi zvanično stupile na snagu, javlja AFP a prenosi Beta.

U Barseloni su ove nedelje registrovane 733 zaražene osobe, dok je prošle nedelje bilo 279.

Posle naglog pada broja zaraženih i umrlih u Španiji, koja je bila jedna od najviše pogođenih zemalja u Evropi sa više od 28.400 preminulih, ponovo su se pojavila žarišta korona virusa.

IZVOR: POLITIKA

FOTO: EPA-EFE 

5 thoughts on “Građani Barselone pozvani da ne napuštaju domove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles