Fejsbuk uvodi opciju video poziva sa 50 učesnika istovremeno

Fejsbuk je objavio u četvrtak da pokreće uslugu koja će korisnicima omogućiti video poziv sa 50 učesnika.

Korisnici mogu da pozovu ljude da se priključe “Messenger sobama”, uključujući one koji nemaju Fejsbuk nalog, i da učestvuju na grupnom video pozivu uživo na bilo kojem profilu, stranici ili grupi na platformi, kažu u toj društvenoj mreži.

Fejsbuk nastoji da ugrabi deo kolača video konferencija, koje su zbog pandemije korona virusa postale izuzetno popularne. Jedna od najpoznatijih je Zoom.

Druge tehnološke kompanije predstavile su slične usluge kako bi privukle korisnike, s tim da Google Alphabet Inc dopušta korisnicima da organizuju video konferencije na Meetu.

Fejsbuk je rekao da od četvrtka uvodi novu uslugu samo u nekim zemljama na svojoj platformi i Messenger webu i da će uskoro uslugu proširiti u sve zemlje u kojima su dostupne Messenger sobe.

Emitovanja uživo na Fejsbuk stranicama su se udvostručila u junu, u poređenju sa godinom ranije, zbog porasta takvih emitovanja od marta, kada je nekoliko zemalja počelo da uvodi karantin i mere socijalne distance kako bi suzbile širenje korona virusa.

IZVOR: HINA

FOTO: PIXABAY

6 thoughts on “Fejsbuk uvodi opciju video poziva sa 50 učesnika istovremeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles