Petar Đurić: Respiratora nije bilo jer se politika umešala u zdravstvo

Respiratora nije bilo zato što se politika umešala u zdravstvo, ocenio je Petar Đurić, sin slikara Ljubiše Đurića, preminulog od korona virusa u Zemunskoj bolnici, komentarišuši tvrdnje najviših predstavnika vlasti da niko u Srbiji, pa ni poznati umetnik, nije umro čekajući slobodno mesto na respiratoru.

“Nije ga bilo zato što se politika umešala u zdravstvo. Neka izađu i neka kažu kao ljudi – jeste, pogrešili smo, žao nam je. Da pokažu bar malo ljudskosti. Mene najviše boli što oni nastavljaju da vređaju, pljuju i gaze po mom mrtvom ocu”, rekao je za list “Danas” Petar Đurić.

Mladić, koji je skrenuo pažnju javnosti porukom “Ćale, ovo je za tebe”, učestvujući nedavno na protestima u Beogradu, rekao je da su vlasti prvo pokušale da ospore njegove tvrdnje.

“Prvo su probali mene, a sad blate mog mrtvog oca. Zato što jasno i glasno iznosim istinu”, rekao je Đurić, komentarišući tvrdnje zvaničnika kojima su osporili izveštaj Zemunske bolnice da je Ljubiša Đurić preminuo od kovida 19 čekajući na respirator.

Autentičnost izveštaja potvrdio je i direktor Zemunske bolnice.

IZVOR: DANAS, FONET

FOTO: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

5 thoughts on “Petar Đurić: Respiratora nije bilo jer se politika umešala u zdravstvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles