Radojičić: Primedbe građana u vezi Košutnjaka biće uzete u obzir

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ukazao je danas na značaj ekoloških tema za Beograd i njegove stanovnike i u tom kontekstu naglasio izražen interes gradskih vlasti za izgradnjom fabrika otpadnih voda, jer se to pitanje decenijama nije rešavalo.

„Imamo jasan plan da radimo pet velikih fabrika koje će prečišćavati otpadne vode. Najveća je Veliko Selo, investicija vredna 285 miliona dinara samo u ovoj fazi, kasnije još 500 miliona”, rekao je Radojičić za RTS i dodao da će se time 70-80 odsto otpadnih voda prečistiti.

Prema njegovim rečima, biće izgrađene još četiri velike fabrike, u Obrenovcu, Batajnici, Ostružnici…

„Na taj način ćemo rešavati problem i smanjivati neprijatne mirise što je posledica višedecenijske loše politike u oblasti ekologije”, istakao je gradonačelnik.

Upitan za rekonstrukciju „Avala filma” i izgradnju na delu Košutnjaka, Radojičić je naveo da Košutnjak nije primaran u celoj priči.

„U početnoj smo fazi odlučivanja oko te izgradnje i investicije. Na vreme smo se svi zajedno uključili da nađemo najbolje moguće rešenje. Inicijativa građana je vrlo važna zbog postojanja komunikacije u različitim formama, investitor je dao svoju ideju koja je kod Zavoda za urbanizam koji pravi detaljnu regulaciju”, objasnio je Radojičić.

On je dodao da postoji 7.000 različitih primedbi i sugestija koje će biti uzete u obzir.

„Radi se o izgradnji filmskog studija. Važan je „Avala film”, važno je da ako investitori žele da grade to čine tamo gde postoje objekti prema pravilima Zavoda za urbanizam, ali i da se uredi taj deo grada i da bude još lepši i bolji”, kazao je gradonačelnik.

Uz ocenu da je bitno napraviti ravnotežu između interesa lokalne zajednice, vizije razvoja grada i investicija, on kaže da pored inicijativa koje su većinom konstruktivne, ima i onih „politički obojenih”.

„One koriste da pridobiju građane da se pošalje određena politička poruka. Na kraju, rezultat svega toga je nepoverenje”, zaključio je Radojičić, prenosi Tanjug.

IZVOR: POLITIKA

FOTO: N1

5 thoughts on “Radojičić: Primedbe građana u vezi Košutnjaka biće uzete u obzir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles