Blizu 2.500 lekara podržalo proglas “Ujedinjeni protiv kovida”

Broj lekara koji je svojim imenom i prezimenom podržao proglas “Ujedinjeni protiv kovida” svakodnevno raste, a do danas otvoreno pismo Vladi Srbiji sa zahtevima potpisalo je 2.419 lekara raznih specijalnosti.

Proglasom, koji je prvobitno iniciralo 350 lekara, da bi taj broj svakodnevno rastao, medicinski radnici se “ograđuju od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19”.

Oko 2.000 lekara podržalo peticiju, pridružuju se prosvetari, advokati, umetnici
24.07.2020
Dok lekari potpisnici apela trpe pritiske, Brnabić tvrdi da je meta napada Vučić
24.07.2020
Doktor saopštio broj hospitalizovanih, dobio prijavu za izazivanje panike
24.07.2020
Lekari traže da se javnosti objasni nadležnost nad bazom iza COVID portala i da se organizuje postupak pouzdanog utvrđivanja broja zaraženih, obolelih i umrlih od kovida-19, kako u opštoj populaciji, tako i među zdravstvenim radnicima.

Zahtevi medicinskih rdanika su i da Krizni štab preuzme odgovornost, kao i da se formira novi “koji bi činili eksperti sa dokazanim stručnim i moralnim kvalitetima”.

Traži se i da se stane na put “zastrašivanju i politizaciji koji i inače, a naročito u epidemiji, ometaju dobru praksu i narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika”.

Lekari naglašavaju da samo zajedno mogu pomoći građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, za koju kažu da je zajednička borba.

Podršku lekarima potpisnicima ovog proglasa pružili su prosvetni radnici u Srbiji, kao i advokati.

IZVOR: N1

FOTO: N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles