Obradović: Dveri ostaju u ujedinjenoj opoziciji, ali potrebna samostalnost

Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da taj pokret ostaje veran “Sporazumu sa narodom” i saradnji unutar opozicije u zajedničkom poduhvatu političkih promena. On je, međutim, napomenuo da je potreban novi iskorak za Dveri kako bi se osamostalili od drugih u udruženoj opoziciji.

“Bićemo tu za sve vidove protesta protiv nedemokratske vlasti i zajedničke borbe za slobodne i poštene izbore, poštovanje ustavnosti i zakonitosti, slobodu medija… U tom smislu, udruživanje srpske opozicije vidimo kao jedini način za smenu kriminalnog režima na vlasti, jer niko od nas samostalno to ne može da izvede”, rekao je Obradović u intervjuu za portal Srbin.Info, saopštio je pokret Dveri.

On je rekao da smatra da to nije dovoljno i najavio da će na sledećoj sednici Predsedništva predložiti jedan novi iskorak za Dveri.

“Mi treba na neki način da se osamostalimo od drugih u udruženoj opoziciji u promociji svog političkog programa, jer je jedinstven i razlikuje se od drugih”, rekao je Obradović.

On je naveo da se Dveri razlikuju po svojim političkim idejama i od vlasti i od opozicije i misli da treba da deluju mnogo samostalnije u budućnosti.

“To ni na koji način ne dovodi u pitanje našu saradnju u opoziciji niti međusobnu toleranciju i uvažavanje drugačijeg mišljenja, već znači našu obavezu da građanima ponudimo ideološku i programsku alternativu u odnosu na aktuelnu vlast”, rekao je Obradović.

Kazao da ono oko čega se slažu u opoziciji to treba zajedno i da sprovode, a na prvom mestu je to saradnja oko smene aktuelne vlasti.

“To, međutim, nije dovoljno. Mi već sada moramo da pokažemo na našem primeru kako će izgledati budući politički sistem u kome će vladati sloboda govora i parlamentarna kultura debate, sa uvažavanjem drugačijeg mišljenja i bez progona neistomišljenika”, rekao je Obradović.

Smatra da “današnja srpska opozicija treba da bude vežbaonica za Srbiju posle Vučića”.

IZVOR: FONET

FOTO: N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Social profiles