Švajcarska podržala projekat zapošljavanja mladih u Srbiji sa 50 miliona dinara

Projekat dve vlade, Švajcarske i Srbije, “Znanjem do posla” (E2E), objavio je novi poziv za poslodavce “Zaposleni po meri Vašeg biznisa”, u vrednosti od 50 miliona dinara. U okviru ovog poziva, pruža se finansijska i tehnička podrška poslodavcima iz ciljnih lokacija za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Pomenuti program podrške olakšaće poslodavcima proces izbora, obuke ili pripreme, kao i zapošljavanje, saopšteno je iz ovog projekta .

“Sa ciljem poboljšanja položaja mladih na tržištu rada Srbije kroz modernizaciju politika zapošljavanja i osposobljavanje mladih za tražene poslove, E2E projekat sprovešće program obuke na radnom mestu u sledećim okruzima: Raški, Rasinski, Pirotski, Nišavski, Pomoravski, Zaječarski, Mačvanski, Šumadijski i Moravički”, navodi se u saopštenju.

“U zavisnosti od raspoloživih sredstava, uslova obuke i drugih specifičnih uslova, postoji mogućnost razmatranja i prijava sa drugih teritorija. Poslodavci zainteresovani za organizovanje obuke na radnom mestu pozivaju se da popune i podnesu prijavni formular posredstvom platforme “SmartME” ili da kontaktiraju jednog od lokalnih partnera projekta u Kragujevcu, Kruševcu, Novom Pazaru, Pirotu i Knjaževcu koristeći kontakt podatke koji se nalaze na internet stranici projekta” kaže se u saopštenju.

Prijave zainteresovanih poslodavaca će se primati do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31. marta 2021. godine.

“Ocena podnetih prijava vršiće se na mesečnom nivou. Smernice za podnosioce i formulari za prijavljivanje mogu se preuzeti sa internet stranice E2E projekta: www.znanjemdoposla.rs/poziv-za-poslodavce/ Cilj projekta ‘Znanjem do posla’ je povećanje zapošljivosti i zapošljavanja mladih i posredno brži, održivi i inkluzivni ekonomski razvoj Srbije”, stoji u saopštenju.

IZVOR: N1

FOTO: AFP

Close
Social profiles