Vučić predstavio četiri moguće opcije za koalicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati novih poslanika u Skupštini Srbije, a da će vlada biti formirana krajem avgusta.

Vučić je dodao da će sednica biti održana u Skupštini Srbije, a da Srpska napredna stranka mora da bude svesna da ljudi žele promene i u Skupštini i u Vladi Srbije, gde treba pokazati “više mladih lica – onih koji predstavljaju budućnost Srbije” i da pokažu da su u stanju da se nose sa teškim problemima koje ovo vreme donosi.

“Razgovarali smo i o tome ko da budu koalicioni partneri, i na predsedništvu i na poslaničkoj grupi. Različiti su stavovi ljudi. Postoje četiri opcije i sve četiri opcije su imale svoje glasove. Da idemo sa socijalistima i manjinama, da idemo sa Šapićem i manjinama, da idemo sa socijalistima, Šapićem i manjinama i da idemo sami sa manjinama. Sve te četiri opcije su imale značajnu podršku”, rekao je Vučić na konferenciji za medije posle sednice Predsedništva SNS.

Dodao je da je saslušao sve članove predsedništva koji su izneli svoju argumentaciju i da će odmah po konstituisanju Narodne skupštine, krenuti u dalje unutarstranačke razgovore kako bi formirali vladu do 25. avgusta.

Upitan zašto se odugovlači sa formiranjem vlade, i na poređenje s Hrvatskom gde su izbori održani posle srpskih a vlada već konstituisana, Vučić je odgovorio da je od izbora prošlo manje od dva meseca, a da će vlada biti formirana dva i po meseca pre ustavnog roka.

On je ocenio da je bolje sačekati 15 dana i napraviti dobru Vladu nego žuriti zbog medija i nekih političara, kao i da on neće popustiti pod pritiscima.

IZVOR: N1, FONET

FOTO: N1

Close
Social profiles