Od ponedeljka ponovo rade bioskopi i pozorišta

Krizni štab za borbu poriv korona virusa doneo je odluku da u ponedeljak budu otvoreni bioskopi i pozorišta.

Zamenica direktorka instituta Batut Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da će te ustanove biti očišćene do ponedeljka, s obzirom da nisu radile duže vreme.

Kada su u pitanju preventivne mere, to su sve one mere pilikom borvaka u zatvorenim prostorima, navela je Darija Kisić Tepavčević.

Kako je dodala, reč o uobičajenom epidemiološkim merama – fizičkoj distanci, nošenju maski…

Da će Krizni štab danas raspravljati o ovome i da će se prvo novo popuštanje mera odnositi na otvaranje bioskopa i pozorišta, “Blic” je juče najavio.

Prvi je o ovakvom popuštanj mera govorio epidemiolog dr Branislav Tiodorović, a da je kultura priortiet stava su i drgui članovi Kriznog štaba poput dr Darije Kisić Tepavčević i dr Predraga Kona koji su takođe pričali na tu temu na pres konferenciji u sredu.

Kulturni život je neophodan za narod

Prof. Dr Branislav Tiodorović istako je nedavano da je potrebno dopustiti da kultura i umetnost funkcionišu, ali svakako uz neophodne mere zaštite.

Kako kaže, ako se budemo prdržavali mera, ako je pre svega organizacija dobro sprovedena, zašto ljudima uskratiti odlazak na neki kultutrni događaj?

– Ako je bioskop, neka smanje broj karata da bi se mogla napraviti fizička distanca, maska obavezno da bude podeljena na ulazu, neka ona bude zaračunata i u cenu ulaznice, ljudi će doći – predlagao je dr Tiodorović.

IZVOR: BLIC

FOTO: PIXABAY

Social profiles