Tepić pokazala ugovor Telekoma i Igora Žeželja

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je, na konferenciji ispred zgrade Telekoma Srbije, pokazala ugovor između Telekoma Srbije i Wireless medie, koja je u vlasništvu Igora Žeželja. “Uključujući i drugu njegovu ćerku firmu Mondo INC… I to za 38 miliona evra naših para. Ovo je ugovor koji je skupila SNS uprava Telekoma sa Igorom Žeželjem i isfinansirala ga našim novcem za 38 miliona evra. Ovo je, gospodo, čist kriminal, organizovani kriminal”, navela je Tepićeva.

Tepićeva je donela na konferenciju dokument za koji kaže da potvrđuje sve ono što je nedeljama govorila “a to je da SNS uprava, našim novcem, plaća i kupuje medije u Srbiji”.

“U konkretnom slučaju, plaća Igoru Žeželju, vlasniku tabloida Kurir, i odnedavno nove TV Kurir. Ovaj dokument je ujedno i dokaz skadaloznog, organozovanog kriminala Vučićevih plaćenika, koji na ovaj način utiču na medije, da bi njega hvalili a da bi zataškavali i gušili svaku kritiku. S druge strane, i održavali nas u medijskom mraku”, navela je.

Ovo je dokaz za sve one koji su vikali “a gde su dokazi”, rekla je potpredsednica SSP.

Tepićeva je podsetila da je pre sedam dana na istom mestu govorila o transakcijama Telekoma i dve Žeželjeve firme.

“Tada sam pokazala da je Telekom platio avans od 10 miliona evra. Ovde piše da je tih 10 miliona evra Žeželj dobio od Telekoma, našeg novca. I ne samo to, pre sedam dana sam pitala – odakle Igoru Žeželju još 28 miliona evra na poziciji 419 u bilansu stanja njegove firme Wireless media. Taj podatak je uglavnom ostao propušten u medijima. Dakle, 10 miliona za Žeželj Kurir i 28 miliona na poziciji 419 za koje niko nije znao odakle su. Evo ovde piše. Tačno tih 38 miliona evra – 10 da kupi Kurir, odmah 4. januara 2019”, rekla je Tepićeva.

Navela je da se radi o ugovoru iz oktobra 2018. “SNS uprava Telekoma mu obezbeđuje naš novac da kupi Kurir i dodatnih 28 miliona za proizvodnju drugih sadržaja… Da ironija bude veća, tih 28 miliona evra su za sadržaje koje će Telekom ponovo da otkupljuje od Igora Žeželja i ponovo mu plaćati te sadržaje našim novcem. Ovo je dokaz kako je Igor Žeželj, preko noći, zahvaljujući našem novcu, postao medijski tajkun i mega milioner, ali se dobro zna ko je odgovorno lice u Telekomu ko je ovo sa njim dogovarao i pakovao, ali ostaviću vama novinarima da to istražite”, navela je Tepićeva, koja je podelila novinarima kopije ugovora.

Tepićeva kaže da je najskandaloznije u svemu – ćutanje tužilaštva, navodeći da ukoliko ono i, i nakon ovoga, nastavi s tim, da će biti prinuđena da tuži “tužilaštvo i tužioce za nečinjenje i za saučesništvo u organizovanom kriminalu”. I ne samo zbog pljačke našeg novca, nego zbog direktnog uticaja na medije, jer je ovo pitanje koje se tiče svih nas, dodala je.

Dokle god Telekom Srbije bude plaćao reklame, sponzorisao, ucenjivao medije – oni neće o ovome pisati, rekla je Tepićeva. “Ovo je pitanje svih pitanja, ne samo Marinike Tepić, ni SSP, već i novinara, građana”, rekla je.

Ovaj ugovor otkriva misteriju portala Mondo i vidi se da je Telekom Srbija, koja je ulagala i razvijala taj portal 15 godina, poklonio ga Igoru Žeželja, dodala je Tepićeva. “Videćete da je imao dva miliona u tom trenutku, a onda zahvaljujući ovom ugovoru, zahvaljujući našem novcu, imovina mu raste 20 puta, sa dva milina na 40 miliona evra. Preko noći postaje medijski tajkun, samo zato da bi hvalio partiju i bratiju i gušio svaku drugu kritičku misao i da bi i kao mnogi drugi mediji, koji se na isti ovaj način finansiraju i sponzorišu, satanizovao političke protivnike i održavao medijski mrak”, navela je potpredsednica SSP.

Premijerki Ani Brnabić, koja je jutros reagovala na prethodne navode Tepićeve, uputila je pozdrave i poručila joj se dobro informiše šta su njene nadležnosti, za šta je, kako kaže, krajnje vreme.

Igor Žeželj je na neki način paravan, jer izvršioci sede ovde – zna se tačno ko je odgovorno lice u Telekomu da pakuje ovakve fiktivne ugovore, koje nije izlazilo iz Kurira, dok nisam počela da ovo iznosim, a nalogodavci su, zna se, na Andrićevom vencu, rekla je Tepićeva i dodala: “I sve se ovo radi za partiju i bratiju i za održavanje njihovog rejtinga. A sada imamo dokaz, crno na belo”.

IZVOR: N1

FOTO: N1

Social profiles