Slučaj Danijele Štajnfeld: Da li se pokreće istraga o silovanju poznate glumice?

Nadležno tužilaštvo će, navodno, formirati predmet i pokrenuti istragu o silovanju glumice Danijele Štajnfeld koja je u svom dokumentarnom filmu “Zaceli me” otkrila da je silovana od strane “moćnika iz filmske industrije”.

Tajno snimljeni razgovor sa moćnikom koji ju je silovao mogao bi da bude krunski dokaz na eventualnom suđenju, prenose domaći mediji.

Štajnfeld je u gostovanju na TV Sarajevo rekla kako je njena ideja bila da napravi film o posledicama seksualnog zlostavljanja iz obe perspektive, žrtve, ali i onih ljudi koji su počinili zločin.

“Kada smo napravili sirovi materijal, u tom momentu sam se ohrabrila da i ja podelim deo svoje priče. “Zaceli me” je direktan poziv ili komanda društvu da podrže žrtvu silovanja. Ne možete nikoga naterati da vas zlostavlja ili siluje, volela bih sa ovim filmom da se pokaže jedan intiman portret da je ovo jedan društveni problem i da je u stvari moja poruka da je izlečenje jako jednostavno, samo bi trebalo da saslušamo žrtve”.

Nije se usudila da nekome kaže ili prijavi silovanje jer se pribojavala da bi posledice po njenu bezbednost, porodicu i budućnost bile mnogo gore od samog zločina s obzirom na to da je počinilac izuzetno moćan u filmskoj industriji.

Za silovanje je propisana kazna od pet do 12 godina zatvora, a za teže oblike od pet do 15 godina. U slučaju smrti žrtve minimum je deset godina.

IZVOR: GLASRAZUMA.RS, NOVOSTI

FOTO: PIXABAY

 

Social profiles