Vučić: Odbio sam tačku o priznanju Kosova

„Odbio sam tačku o priznanju Kosova, nje neće biti u narednim papirima“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka u Beloj kući, gde su se sastali predstavnici Beograda i Prištine.

„Neću potpisati bilo kakav dokument za priznanje nezavisnosti Kosova. Tačka. To danas i večeras neće biti tema sigurno. Srbija tako nešto ne želi ni da razmatra“, istakao je Vučić.

„Naši razgovori i dalje traju i to će se nastaviti, videćemo da li možemo da postignemo dogovor. Nekoliko važnih stvari bih želeo da istaknem“, rekao je predsednik Vučić i dodao:

„Prvi dokument koji smo imali – Ekonomska normalizacija, koji je non pejper i nijedna strana nije imala uvid u to i on ne može da se slika ili iznosi, ali se obe strane izjašnjavaju po tom pitanju. Taj papir je bio jako težak, sa 15-16 tačaka. Jedna tačka se ticala međusobnog priznanja. Naša zamerka je bila da to ne može da stoji u dokumentu o ekonomskoj normalizaciji. Ljudi iz Trampovog kabineta su nas saslušali i bili su izuzetno fer. U drugim tačkama toga nije bilo“, naveo je on.

IZVOR: SPUTNIK 

Social profiles