Marinika Tepić odgovorila Draganu Bujoševiću

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić poručila je vršiocu dužnosti direktora RTS Draganu Bujoševiću da skupi hrabrosti ne da joj odgovara na pismo koje nije bilo upućeno njemu, već da je pozove na javni servis da razgovaraju o finansijskom poslovanju RTS.

“Skupite isto ovako hrabrost i pozovite me na RTS da pred svim građanima razgovaramo o tome kako ste stotinama hiljada evra našeg novca plaćali reklamiranje RTS u tabloidima Alo, Ekspres, Blic, Kurir, kako ste milione evra našeg novca bacali na čišćenje prostorija, na hranu, piće i iznajmiljivanje tehničke opreme”, navela je Tepić u pisanom odgovoru.

Tepić traži da na RTS razgovara kako je Ivana Miković, “od vaše zamenice postala potom direktorka privatne produkcije Igora Žeželja, poznatog po skandaloznom koruptivnom ugovoru sa Telekomom – o čemu sam u svom pismu obavestila UO RTS i javnost Srbije”.

“Skupite isto ovako hrabrost i pozovite me na RTS da pred svim građanima mogu ovako, kao vi, da odgovorim kako ste i ovog puta slagali u pokušaju da relativizujete podatke koje sam iznela u pismu UO RTS”, navela je Tepić.

Ona ukazuje da Bujošević nijednom rečju nije odgovorio na njene navode, već je ocenio da ona netačno iznosi da je Srbija izvozila oružje u Ukrajinu ili broj radnika MUP obolelih od koronavirusa.

“Molim vas da se ne hvališete vašim velikim menadžerskim sposobnostima, pošto se veća finansijska stabilnost RTS od 2016. godine duguje isključivo građanima, kada je režim kome služite uveo dodatnu globu i obavezao plaćanje takse za RTS uz svaki račun za struju, odnosno svako električno brojilo. I za one koji vas ne gledaju”, predočila je Tepić.

“Radujem se suđenju protiv mene koje ste najavili u vašem odgovoru – za koji verovatno mislite da vas preporučuje za v.d. direktora emeritusa. Ali verujte mi, slaba vam je to uteha ako i sami znate da profesionalci okreću glavu od vas, da se umesto vas stide, jer vi za stid ne znate”, zaključila je Tepić.

IZVOR: BETA

Social profiles