Vulin se nada da predsednik stvara „srpski svet“

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da su istiniti navodi bošnjačkih i crnogorskih medija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara “Srpski svet”, jer Srbi imaju pravo da budu politički jedinstven narod i da zajedno odlučuju o ključnim nacionalnim pitanjima.

“Poslednja optužba u bošnjačkim i montenegrinskim medijima je da Vučić stvara ‘Srpski svet’. Verujem i nadam se da je optužba istinita, Vučić treba da stvara Srpski svet. Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsednik Srbije je predsednik svih Srba”, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da Vučić “jeste predsednik svih Srba” i da “zbog toga mogu samo da ga mrze”, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

“Dosta se Srbija pravdala što Srbi vekovima žele da budu jedno. Srbi žele da su ujedinjeni i zbog te prirodne želje i potrebe nemaju ni kome ni zašto da se pravdaju”, rekao je Vulin.

On je ocenio da “teritorijalno ujedinjena Nemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu”, i dodao da Srbi “nemaju jednu državu, ali mogu da imaju jednu politiku i jednu volju”.

“Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti. Srbi su postali jedinstven politički narod i bolje da se na tu činjenicu naviknu svi koji napadaju Vučića što je ojačao Srbiju”, rekao je Vulin.

IZVOR: BETA

Social profiles