Šest najvećih uvreda koje su razmenili Tramp i Bajden u prvoj debati

Prvu televizijsku debatu predsedničkih kandidata nazvali su najgorom do sada dok su se kandidati sa suprugama još slikali na bini. Jedan od razloga su rečnik i uvrede koje su uputili jedan drugome, a ovo su one najgore.

Lažov

Oba kandidata su jedan drugog nazvali lažovom, i prštale su optužbe za neistinite izjave.

Pamet

“Nemoj preda mnom da koristiš reč pametan, jer si bio među najgorim studentima u generaciji”, rekao je Tramp Bajdenu, nekoliko minuta pošto je Bajden rekao Trampu da laže da je bio prvi u svojoj generaciji na fakultetu, jer je istina da je bio poslednji.

Umukni, klovnu

Iznerviran zbog toga što mu Tramp upada u reč, Bajden mu je u jednom trenutku dobacio: “Hoćeš li da umukneš, čoveče.” Malo nakon toga je prokomentarisao kako je “teško doći do reči pored ovog klovna”, da bi se odmah ispravio sa “izvinite, pored ove osobe”. Malo kasnije upitao je publiku “ima li neko ideju šta ovaj klovn radi”, ali se onda puta nije izvinjavao.

Red, zakon i rasizam

Bajden je optužio Trampa da je podelio zemlju umesto da je ujedini. “To je predsednik koji sve koristi kao zviždaljku za pse kako bi podstakao rasizam”, rekao je Bajden i u lice poručio Trampu da je rasista.

“Ti se ne zalažeš za sprovođenje zakona”, odgovorio je Tramp izazivajući Bajdena da izgovori “red i zakon”, dodajući da će ako to uradi izgubiti liberalne birače.

Kukavica i slabić

Na Bajdenove kritike zbog načina na koji se nosio sa pandemijom, Tramp je odgovorio: “Džo, ti nikada ne bi mogao da uradiš posao koji smo mi uradili. Ti nemaš to u svojoj krvi.” Bajden mu je odgovorio da je vreme da izađe iz bunkera u koji se sakrio od korone.

Najgori predsednik

Tramp je upitao Bajdena zašto u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri nije sproveo u delo ekonomsku politiku za koju se sada zalaže, a bivši potpredsednik je odgovorio da je Tramp “predsednik koji sve upropasti”.

“Ti si najgori predsednik kojeg je Amerika ikada imala”, zaključio je Bajden.

IZVOR: RTS.RS

Social profiles