DONALD I MELANIJA TRAMP POZITIVNI NA KORONA VIRUS

Američki predsednik Donald Tramp objavio je da na svom zvaničnom Tviter nalogu da su on i prva dama SAD pozitivni na koronavirus.

Američki predsednik Donald Tramp je prvo objavio da su on i supruga u karantinu nakon što je utvrđeno da je jedna od njegovih najbližih pomoćnica pozitivna na koronavirus, i da čekaju rezultate, a kasnije je potvrdio da je pozitivan.

Kako je objavio, zaražena je njegova pomoćnica Hop Hiks, a svetski mediji su javili da je reč o 31-godišnjoj bliskoj savetnici koja je putovala s njim službenim avionom na TV debatu u Ohaju ove nedelje, kao i na miting u Minesoti.

Hiks je uslikana kako silazi iz predsedničkog aviona u utorak u Klivlendu bez maske, prenosi BBC.

U saopštenju za medije predsednikov lekar, komandant mornarice dr Šon Konli, potvrdio je da su testovi pozitivni, navodeći da su i predsednik i prva dama dobro i da planiraju da ostanu u Beloj kući tokom oporavka. “Medicinski tim Bele kuće i ja ćemo budno paziti i cenim podršku koju pružaju neki od najvećih medicinskih stručnjaka i institucija u našoj zemlji“, napisao je Konli, prenosi CNN.

Rekao je da očekuje da će predsednik da nastavi da obavlja svoje dužnosti bez prekida tokom oporavka, dodajući da će javnost izveštavati o daljem razvoju situacije.

Na TV debati u utorak, podseća CNN, Tramp se rugao svom rivalu što zbog čestog nošenja maski.

Podsećamo da je predsednička kampanja u toku. Odmah po objavljivanju vesti, Bela kuća je objavila novi raspored – otkazala je nekoliko događaja, uključujući predizborni skup na Floridi.

IZVOR: N1

Social profiles