Krizni štab doneo nove mere: Maska obavezna i na otvorenom

Maske su od sada obavezne i na otvorenom prostoru – najavila je dr Darija Kisić Tepavčević, nakon sednice Kriznog štaba. Kako je najavila, Krizni štab je pooštrio sve dosadašnje mere, u smislu njihove primene. Tako na lokalu više neće moći da se izdaju dozvole za okupljanja.

Ovo su nove odluke Kriznog štaba:

  • Nošenje maski od sada je obavezno svuda – i na otvorenom prostoru
  • Lokalnim samoupravama je zabranjeno da dozvoljavaju i izdaju dozvole za različita okupljanja za veći broj ljudi
  • Beogradska Arena od ponedeljka će ponovo biti spremna za prijem pacijenata obolelih od kovida 19

Krizni štab Vlade Srbije danas je održao sednicu zbog povećanog broja novozaraženih virusom korona, kojih je dva dana za redom više od 200.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je ranije jutros da je Krizni štab mišljenja da treba da se deluje preventivno u novom talasu epidemije, a ne da se čeka da se stanje pogorša.

“Da nađemo balans. Da pooštrimo mere, ali da bude balansa. Na stolu su sve mere koje mogu da daju rezultat”, rekao je Lončar za Radio-televiziju Srbije, uoči sednice Kriznog štaba.

Lončar je naglasio da treba učiti na dosadašnjim primerima u Srbiji i svetu i pozvao na solidarnost kako bi se svima pomoglo jer se “ne radi samo o obolelima od koronavirusa, nego i o drugim građanima koji se leče”.

IZVOR: NOVA.RS

Social profiles