Михајловић избацила Бајатовића са састанка

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић одржала је данас састанак са директорима јавних предузећа из овог ресора, а пре краја скупа Душан Бајатовић, директор Србијагаса, удаљен је са састанка, како је саопштено, „због непоштовања институције Владе Србије“.

У саопштењу није наведено шта је Бајатовићу конкретно замерено.

Михајловић је на састанку представила свој тим у министарству и принципе рада у будућем периоду.

Она је рекла да је ово први у низу састанака које ће имати, јер истиче да је ово стратешки важан сектор за државу.

„Нема већег потенцијала од овог сектора, учинићу све да буде водећи. Шест година сам радила у другом министарству, желим да се упознамо и да видите како ће изгледати наш будући рад. Циљ је да променимо неке односе, да као Министарство помогнемо и да будемо подршка свакоме од вас. Електромрежа Србије је добар пример како може да се ради“, поручила је Михајловић.

Потпредседница Владе истакла је, каже се у саопштењу, да ће бити промена у раду, те да очекује да се ради боље и ефикасније.

„Желим да вам поручим да како се радило до сада, тако неће моћи. Ово Министарство је место за консултације и договоре о свим пројектима и активностима. Мора да се ради брже и ефикасније, посебно у вођењу пројеката, да се зна ред, што сам са својим тимом показала и у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Надам се да сте свесни да сте на одговорним позицијама и очекујем да се одговорно и понашате“, рекла је она.

Састанку су присустовали директори Електропривреде Србије Милорад Грчић, ОДС “ЕПС Дистрибуција” Бојан Атлагић, Електромреже Србије Јелена Матејић, Транснафте Богдан Кузмановић, ЈП ПЕУ Ресавица Марко Вуковић и у име РТБ Бор Ђен Симинг, генерални директор кинеске компаније Зиђин, наведено је у саопштењу.

Како је наведено, директор Транспортгаса Стеван Дукић није се одазвао састанку, због чега ће бити позван на одговорност.

ИЗВОР: ТАНЈУГ