SSP zahteva da Vlada prihvati sve njene mere protiv korone

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da zahteva da Vlada na čelu sa premijerkom Anom Brnabić prihvati sve mere, a ne samo dve, od ukupno pet mera koje su predložili kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Kako je saopšteno iz te stranke, preostale tri mere koje treba da budu prihvaćene su preporuka da svi koji mogu rade od kuće, da se školski raspust produži na ograničen rok i da se angažovanjem privatnog zdravstva omogući zdravstveno zbrinjavanje nekovid pacijenata.

„Pre tri dana smo, pozivajući se na stavove struke, predložili pet konkretnih mera za sprečavanje širenja virusa. Zahtevali smo da Aleksandar Vučić i Ana Brnabić prestanu da gledaju svoj rejting i da počnu da brinu o ljudima“, naveli su iz SSP.

Prema njihovim rečima, odgovor je stigao kroz brutalne napade u kojima je vlast tvrdila da su njihovi predlozi besmisleni i da zapravo žele da zatvaraju gradjane, što nije tačno.

„Upravo suprotno, naše mere treba da spreče uvodjenje policijskog časa i višednevno zaključavanje gradjana“, kazali su i dodali da je premijerka Brnabić danas saopštila da su prihvatili dve od pet predloženih mera.

IZVOR: BETA