Radost za ljubitelje tenisa u Srbiji

Radosna vest za sve ovdašnje ljubitelje tenisa, ali i poklonike „belog sporta“ u okruženju.

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) je danas donela odluku da se u Beogradu održava „Serbia open“, turnir iz serije 250, odnosno koji donosi pobedniku 250 ATP bodova.

Tim povodom, pomenuta Asocijacija se na sledeći način obratila svetskoj javnosti:

„Mađarski open, ATP turnir na šljaci iz serije 250, koji se održavao u Budimpešti od 2017. godine, dobio je ‘zeleno svetlo’ da se presel i održavaće se u Beogradu, u Srbiji, od 2021. godine.

Ovaj turnir, koji se obično održava tokom dela sezone kada su nadmetanja na šljaci, nije održan u aprilu 2020. usled izbijanja pandemije novog koronavirusa.

Premeštanje turnira, koje je odobrio Odbor direktora ATP-a u januaru 2021, dovešće do toga da se ovo nadmetanje ubuduće održava kao Serbia open, i to po ugovoru o ‘lizingu’ koji su potpisali vlasnik licence (za turnir) Jon Tirijak i novi organizator nadmetanja, „Tara 2016s“, koju predvodi direktor turnira Đorđe Đoković.

Beograd je ranije imao ATP 250 turnir od 2009. do 2012, koji je dvaput osvajao broj 1 svetskog tenisa, Novak Đoković, a ovogodišnje takmičenje trebalo bi da se održi od 19. do 25. aprila“, navodi se u saopštenju.

IZVOR: BLIC