Milan Kalinić, poznati glumac optužen

Viši sud u Beogradu osudio je glumca Milana Kalinića na 10 meseci zatvora uslovno, zbog tuče na košarkaškoj utakmici između Partizana i Zvezde koja je održana u aprilu 2019. godine u hali „Pionir“. Kako je saopštio Viši sud, Kaliniću je izrečena i novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara, kao i mera zabrane prisustva košarkaškim utakmicama Crvene Zvezde u trajanju od godinu dana.

Kalinić je osuđen na 10 meseci zatvora, ali se kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo, naveo je sud.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Incident se dogodio u aprilu 2019. godine, kada je došlo do sukoba između navijača iz VIP lože, među kojima je bio Milan Kalinić. Zbog tog incidenta u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice i osuđeni su na uslovne zatvorske kazne.

IZVOR: N1