Stanivukoviću, probudi se i radi

Komentarišući izjavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je on dobar domaćin i da je uvek uz svoj narod kao što je bio na nedavnim protestima u tom gradu, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, upitala je kakav je to dobar domaćin koji hoda kroz masu bez maske, ocenivši da te njegove reči deluju kao “mršavo i neubedljivo pravdanje”, te da je veza između tog skupa i gradonačelnika jasna.

Gradonačelnik pokušava da objasni kako on stoji uz svoj narod time što epidemiološke mere naziva lakrdijom, a to onda znači i da apele zdravstvenih radnika da prekinemo okupljanja smatra smijurijom. Ispada da zdravstveni radnici, koji bez predaha brinu o obolelima od virusa korona, nisu uz svoj narod, ali gradonačelnik jeste. Pa, to je za svaku osudu – istakla je Cvijanovićeva.Ona je navela da gradonačelnikova izjava na tom skupu da on narodu šalje svoje srce i dušu, a ne mere lepo zvuči, ali onima koji su oboleli i koji umiru od ovog opakog zla zvanog korona ne treba njegovo srce i duša, jer se jedino uzdaju u zdravstvene radnike koji uz njih bdiju.

“Džaba srce i duša gradonačelnikova kad trebaju respiratori, kiseonik, bolnički kreveti, vakcine. Bolje bi bilo da se probudi i lati se posla umesto što pravi predstave. Ovo su teška vremena koja traže akciju, a ne šarlatanstvo. Pa, celi svet se bori sa ovim zlom i da se tako može pomoći, našao bi se valjda još neki pametan državnik ili gradonačelnik na planeti da ponudi svoje srce i dušu i oduva koronu i sve druge probleme – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je upitala da li ima neko u tom gradskom Kriznom štabu ko može da objasni gradonačelniku kako se možemo izvući iz ovog zla u kojem svaki dan gubimo toliko ljudskih života, pošto mu se mere republičkog štaba ne sviđaju, a te mere su iste kao i u svim drugim državama sveta.